Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

048/4204 901
048/4204 911
048/4204 912

O nás

Nemocnica AGEL Mammacentrum sv. Agáty po 15 rokoch vymenila špeciálny bioptický stôl

19.8.2024

AGEL Mammacentrum sv. Agáty ako špecializovaná nemocnica na liečbu a prevenciu rakoviny prsníka, vykonáva na rádiologickom oddelení tri druhy biopsie prsníka. Jednou z nich je aj vákuová biopsia, ktorá sa realizuje na špeciálnom stereotaktickom bioptickom stole.

Je to špeciálny mamografický systém na biopsiu prsníka, ktorá sa vykonáva v ľahu, za pomoci výkonného vákua. Tento stôl sa rozhodla nemocnica po 15 rokoch vymeniť, pričom investovala viac ako 230 000 eur. Nový stôl má zorné pole 6,5 krát väčšie, čo znamená oveľa lepšiu kvalitu obrazu. Takisto má zrýchlený workflow vďaka automatizovanému pohybu röntgentky, predprogramovaným parametrom ihly a jej zacieleniu na jedno kliknutie. Zvýšená automatizácia s menším počtom proceduálnych krokov zabezpečuje zníženie rizika manuálnych chýb. Plne integrované C-rameno a obojsmerné polohovanie pacienta poskytuje neobmedzený 360° prístup k prsníku, čo uľahčuje prístup aj ku komplikovane umiestneným léziám.

„Túto investíciu sme mali naplánovanú na rok 2024 a som veľmi rada, že sa nám to podarilo. Verím, že vďaka výmene stola za nový zrýchlime a uľahčíme našim zamestnancom pracovné postupy a, samozrejme, zvýšime komfort pacientov pri tomto vyšetrení,“ hovorí Ing. Ľudmila Veselá, MBA, riaditeľka AGEL Mammacentra sv. Agáty. „Podľa dodávateľa prístroja je tento typ bioptického stola len druhým na Slovensku, čo potvrdzuje, že Mammacentrum patrí k špičkovým špecializovaným zariadeniam,“ dopĺňa riaditeľka.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
[email protected]

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL