Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

048/4204 901
048/4204 911
048/4204 912

O nás

AGEL Mammacentrum sv. Agáty v Banskej Bystrici získalo ocenenie za skríning

6.11.2023

Mammacentrum spĺňa najvyšiu garantovanú kvalitu pre mamografický skríning na základe plnenia európskych indikátorov kvality mamografického skríningu vyhodnocovaných v Slovenskej republike v roku 2022.

Na Slovensku bol v septembri 2019 spustený pozývací populačný mamografický skríning, na ktorý pozývajú poisťovne ženy vo veku 50 až 69 rokov podľa presne stanovených kritérií. Aktuálne je najdôležitejšou úlohou rozšíriť sieť certifikovaných pracovísk vykonávajúcich skríningové mamografické vyšetrenia, ktoré musia spĺňať presne stanovenú kvalitu vrátane jej pravidelného vyhodnocovania. Je dôležité, aby ženy absolvovali skríningové mamografické vyšetrenie práve na týchto certifikovaných pracoviskách.

Dňa 19. 10. 2023 sa konala konferencia, ktorá je v rámci skríningových onkologických programov významná, keďže bola prvou konferenciou venovanou onkologickým skríningom po ich spustení od roku 2019. V rámci mamografického skríningu rakoviny prsníka je kladený dôraz na kvalitu certifikovaných mamografických pracovísk, ktoré skríning vykonávajú a neoddeliteľnou súčasťou kontroly kvality je aj interný a externý audit a kvalitné spracovanie a poskytovanie dát zo skríningu.

Aktuálne je v zozname 21 skríningových mamografických pracovísk posúdených dočasnou odbornou pracovnou skupinou, ktoré komisia zaradila do mamografického skríningu. Na konferencii bolo ocenených 5 najlepších pracovísk, medzi ktorými bolo aj AGEL Mammacentrum sv. Agáty v Banskej Bystrici. Hodnotilo sa 10 indikátorov kvality a na základe miery ich plnenia bolo ocenených 5 pracovísk, ktoré dosahli najvyššiu kvalitu za rok 2022. Mammacentrum spĺňa najvyšiu garantovanú kvalitu pre mamografický skríning na základe plnenia európskych indikátorov kvality mamografického skríningu vyhodnocovaných v Slovenskej republike v roku 2022.

„Mammacentrum patrí k skríningovým pracoviskám od roku 2019. Proces preverenia odbornou pracovnou skupinou nie je jednoduchý, pretože vyžaduje splnenie množstva kritérií, ktoré sú garanciou vysokej kvality. Svoj status sme potvrdili aj v roku 2022, kde sme opätovne zvládli preverenie a opäť sme sa certifikovali ako skríningové pracovisko. Toto ocenenie je pre nás veľmi dôležité. Potvrdzuje to, že máme kvalitne nastavené procesy a výsledky našej práce sú zárukou kvality. Chcem poďakovať všetkým zamestnancom, ktorí sa na skríningu podieľajú za ich skvelo odvedenú prácu. Veľmi sa z tohto ocenenia tešíme,“ hovorí Ing. Ľudmila Veselá, riaditeľka AGEL Mammacentra sv. Agáty v Banskej Bystrici.


 

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL